Spining edzések

Spining Edzések

_

Edzés árak

2 000 Ft/óra

Bejelentkezés

Sziasztok! Íme néhány hasznos tanács az edzéshez.
Mit hozz magaddal? 🚴‍♂️
Alapfelszerelésként minimum 7 dl víz vagy sportital javasolt. Mivel hatalmas intenzitású sportról van szó, és a fokozott izzadás következtében nagy a folyadékvesztés, amit feltétlenül pótolni kell tekerés közben.
Az edzés közben folyamatosan csepegő izzadtság nagyon kellemetlen tud lenni, ezért érdemes törölközőt használni. Ezenkívül a tenyér is erőteljesen izzadni fog és a kormányon való csúszkálás elkerülése érdekében is célszerű törölközőt tartani magunknál.
🚴‍♂️ A kerékpározás alatt a testhelyzetben nagyrészt a lábra nehezedik, ami leginkább a talpon összpontosul. Ezért, ha puha talpú a cipő, erőteljes fájdalom fog jelentkezni a lábboltozatban és előidézhet talpi íngyulladást is és a lábfej zsibbadását is. Emiatt mindenképpen keménytalpú cipőt használjunk, és ha szenvedélyünkké válik, érdemes kifejezetten kerékpáros cipő beszerzése.

SPINNING edzés: Amit érdemes róla tudni☝️🚴‍♂️ A spinning (edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra) az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. A spinning-gel, akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt, amelynek jelentős része szénhidrát☝️

Spinning – Kiváló kardió edzés☝️🚴‍♂️

A spinning az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Ez a mozgásforma méltán népszerű, mára már filozófiává, életformává nőtte ki magát. A legjobb, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki űzheti. Sokszor felmerül az emberekben, érdemes-e belevágni egy új sportágba, vajon miért lesz jó neki, milyen pozitív hatásokat várhat az edzéstől. Lelkesítés gyanánt, íme néhány előny, melyeket a rendszeres spinning edzések révén biztos tapasztalni fogunk☝️

Jelentősen javul a keringési rendszer, megerősíti a szívet, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősödik az érfal.

nagymértékben javul állóképességünk, ezzel együtt fejlődik tüdőnk hatékonysága is,
mozgás közben is óvjuk térdünk ízületeit, valamint a szalagokat, és ezzel egy időben erősítjük is azokat,
a teremben végezhető mozgásformák közül a leghatékonyabb zsírégető sport
a nagy intenzitású mozgás következtében fokozott izzadás jellemző, így a méregtelenítés is beindul a szervezetben
egy dinamikus tekeréssel nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető
megtanít küzdeni, erősíti akaratunkat.

A sikeres edzés titka!🚴‍♂️

Mint minden sportnál, itt is fontos a rendszeresség! Két-három hónap kitartó edzés után már nem fog gondot okozni a lépcsők megmászása, valamint a téli kabátok és a mindent eltakaró ruhadarabok ledobása.

Heti 2-3 alkalom szükséges az edzettségi szint növeléséhez. Mint minden sportnál, a spinning programnál is fontos, hogy betartsuk a fokozatosság elvét! Ne aggódjunk, ha elsőre nem tudjuk tökéletesen végig csinálni az órát, 5-6 alkalom után már nem az jelenti majd a kihívást, hogy végig tudjuk-e tekerni, hanem elkezdjük a saját határainkat feszegetni és tágítani.🚴‍♂️💪 — Petrik-Németh Anett és Szilvi Dauner társaságában.